--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Monday, 10 October 2011

Bahaya Perompak Di Mesin ATM



Assalamualaikum

korang pernah gne mesin ATM???
mesti pernahkan


pernah kena rompak dekat ATM???
mintak di jauhkan ar ea...

Jalal kali ni nak ajar korang sekiranya
korang kena rompak ketika di mesin ATM

korang boleh panggil POLIS
dengan cara senyap

macam mane????

mula-mula korang masukkan ar kad bank korang macam biasa
kemudian korang masukkan no pin korang secara terbalik



contohnya jika no Pin korang adalah 112233
 jadi korang masukkan nombor secara terbalik iaitu 332211

 Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut 
adalah nombor yang diterbalikkan 
daripada nombor yang sebenarnya 

Mesin ATM tetap mengeluarkan duit seperti biasa 
tapi apa yang kita tidak ketahui

 pihak Bank dengan segera akan menghantar
 pihak berkuasa (Polis) kepada anda.


kaedah ini jarang diguna disebabkan 
ramai orang tidak mengetahui akan 
kewujudan sistem yang seumpama ini.

Jalal xpernah cuba lagi...
jika korang xpercaya bolehlah cuba k..

Jalal pun baru tau ni

Info : Facebook

Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 comments:

  1. penah baca gak..tp betol ke ek?cf follow sini la...slmt bekenlan..:)

    ReplyDelete
  2. eh yeke ? kang tak pasal pulak card kita kena telan .heheh . macam mana ?? :D

    ReplyDelete
  3. ermm adik pn bru tau.. betul ke jalal??

    ReplyDelete
  4. Namee--Jalal pun xberani nk compom..kikiki

    ReplyDelete
  5. Adik--Jalal pun bru tau..klu nak tau cuba ar adik...kikiki

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--