--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Friday, 30 September 2011

Blog Berhabuk




Assalamualaikum
Rasanya Jalal dh lama xupdate blog Jalal ni

"dah berhabuk dah blog ni"

kepada blogger-blogger mesti korang akan 
tulis ayat dekat atas 2 kan
kalau dah lama xupdate blog korang..

jap ea nak bersihkan habuk jap...kikiki


baru bersih sikit

Jalal cuba try test 
xupdate blog selama seminggu...

bukan saja-saja xnk update
tapi...

Jalal sibuk dengan buat projek untuk sem akhir ni...

walaupun dah lama xupdate
tapi Jalal tengok xde ar berhabuk pun blog ni...kikiki..

kalau blog berhabuk 2 Jalal selalu baca..
ada Jalal blog walking tengok diaorang tulis

"dh lama xupdate blog dh penuh dgn taik cicak dh blog aku"



"dh lama xupdate blog..dh mcm zoo dh blog aku..bnyk btol binatang"

kikiki...

pelik-pelik je..

Jalal baru je dalam dunia blog ni..
jd Jalal jakun sikit ar tengok blogger cakap macam 2..

xpe Jalal paham sebenarnya maksud
BLOG BERHABUK 2...

korang anggap blog ni rumah korang
jika dah lama korang xbersihkan rumah korang
mesti ar berhabukkan..


itulah maksud sebenarnya..

Jalal dah ngantok dah ni...
tapi banyak lagi Jalal nak cerita
yelah dah lama xupdate blog

nanti jelah Jalal cerita lagi k
itupun kalau umur masih panjang

Selamat Malam

Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, 23 September 2011

Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011



korang nak menang hadiah x???
kalau nak apa kata join contest ni..

kalau korang nak join klik blog dia dekat bawah ni


hadiah dia pun blh tahan jgk..
dpt sijil plk 2..

jom ar join..

Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Contest : Pencarian Bloglist Blog Fahuna




Korang nak tersenarai dalam bloglist blog FAHUNA x???
kalau korang nak join tekan nama dia dekat bawah ni


ataupun

korang klik je gambar dekat atas 2

Tarikh tamat 27/10/2011


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, 22 September 2011

PERHATIAN kepada kaum WANITA!!!





kawan Jalal ada post benda ni dekat facebook..
Jalal ingatkan cerita lawak ke apa

bila baca cerita 2..
seram ar pulak..

ni bukan cerita hantu!!!
tapi cerita jenayah yang perlu kita berhati-hati

mungkin ada yang dah tahu..
mungkin ada yang blom tahu lagi..

pape pun korang baca ar dulu sampai habis k


Peringatan kepada semua !!!! 

Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai. Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai. Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa. 

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita .. Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka. Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua. 


Pertama,
 wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam. 

Kedua, 
Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!

 Ketiga, 
Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam!


 Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia ! 

sekadar gambar hiasan



Jadikan amalan : 


1. 
Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar. 


2. 
Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta. 


3.
 Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam..



info dari Facebook

p/s : tolong ar sebarkan maklumat ni kepada semua orang...supaya tiada yang menjadi mangsa seterusnya...korang pun hati2 jgk k...


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, 21 September 2011

Spontaneous Thursday #1



Alhamdulillah...
selesai sudah pembentangan projek tadi..

tapi.............

markah projek masih belom diberi lagi

kenapa???

sebab projek Jalal xsiap lagi
pensyarah suruh siapkan dalam seminggu..
minggu depan dia nak tengok dah siap..

mintak-mintaklah projek Jalal 
yang bertajuk "FOOD LID ELECTRONIC"
siap pada masanya

AMIN!!!


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

wordless wednesday #2





Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, 19 September 2011

Tanda-Tanda Sebelum Hari Kematian




Setiap yang mula mesti ada akhirnya
begitu juga manusia

setiap yang hidup pasti akan merasai kematiaan..

adakah kita sudah bersedia mengalami hari kematian???
cukupkah amalan kita???

tepuk dada tanyalah diri kita sendiri...



Jalal bukanlah seorang yang sempurna..
dan
Jalal juga banyak membuat kesilapan..

jadi sebagai umat islam
Jalal perlu mengingatkan diri sendiri 
dan kawan-kawan semua tentang kematian..

kenapa???

supaya kita tidak lalai mahupun leka
untuk mengingati Allah 
serta beribadah kepada-Nya..



Tanda-Tanda sebelum hari kematian ini Jalal copy dari saudara
dan tajuk post tersebut



Mari kita baca Tanda-Tanda Sebelum Hari Kematian

TANDA 40 HARI
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.

Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.


TANDA 7 HARI
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.


TANDA 3 HARI
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.

Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.

Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


TANDA 1 HARI
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.


TANDA AKHIR
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum.

Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri menantikan kedatangan Malaikat Maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.




mungkin kejap lagi kita mati
mungkin esok
mungkin lusa


tanya diri kita sendiri..
sediakah kita bertemu dengan Allah???




Info dari E.D.I.O.P.A.T.H.I.C

p/s : kita kena sentiasa ingat akan kematian...supaya diri kita tidak leka dengan kehidupan didunia ni..sentiasalah ingat pada Allah...


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, 17 September 2011

Angry Bird..Apa Celop Toq???





Apa celop???

kikiki

ni ar pengaruh dari cerita 
HANTU BONCENG
yang telah mendapat kutipan 8.* juta...

Apa kene mengena HANTU BONCENG dengan ANGRY BIRD???

xde kene mengena pape pun...
saje je...kikiki

korang pernah main angry bird???

xpernah!!!

xpe2
Jalal xmarah pun
jangan ar nangis..kikiki

Angry Bird adalah permainan yang menggunakan burung
untuk menghapuskan binatang yang berwarna hijau
iaitu BABI

kalau korang nak tau kenapa burung 2 
marah sangat dengan babi 2
korang tengok sendiri ar video ni


dah tau kenapa???
kikiki

game angry bird semakin popular dan 
bermacam barangan angry bird yang sudah dijual seperti 
keychin, baju, patung, mag dll..

di China terdapat taman tema angry bird
kalau korang nak main secara live boleh datang ke
Taman Tema Changsa


burung-burung yang terdapat di game angry bird
sebenarnya betul-betul wujud

kalau xpercaya tengok gambar bawah ni


tapi Jalal xtau ar yang warna biru 2 
boleh pecah kepada 3 ke x

kalau korang nak tengok angry bird yang sebenar
boleh ar tengok video bawah ni


bawah ni main angry bird yang sebenar
xtau ar lokasi dia..kikiki
korang layan jelah ea


amacam best x???

info 
gambar dari wootmedia
video dari YouTube



Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Bloglist-Gangster Masuk U!





Ni adalah kali pertama Jalal join Bloglist..

kalau korang nak join meh ar cepat..

terhad kepada 30 je...

Kalau korang nak join 
ni blog dia


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, 16 September 2011

Duit-Duit



Sekarang ni zaman duit

btol x???

yelah..
korang tengok ar zaman sekarang ni

sebab duit

ada yang sanggup bunuh diri
ada yang sanggup tipu kawan baik sendiri
ada yang sanggup pukul ibubapa
ada yang sanggup berbunuhan

eh!! banyak lagi ar

2 semua sebab duit..

 Jalal bukan nak cerita pasal bahayanya duit
tapi nak tunjuk dekat korang duit-duit yang

SELALU
KADANG-KADANG
JARANG-JARANG 
dan 
XPERNAH
korang nampak


yang selalu kita nampak



kadang-kadang nampak sebab 
kita xtau ada lagi ke x



Jarang-jarang nampak
sebab dah xdikeluarkan lagi
ada pun yang kumpul sebagai koleksi




yang ni korang mesti xpernah tengok langsungkan
yelah sebab ni adalah keluaran pertama dan terakhir mungkin



hanya sorang saja yang ada duit ni 
nak tau sapa yang mempunyi duit ni
iaitu 
mangsa dari penipuan
kikiki


gambar-gambar duit sebenar 2 Jalal amik dari SELAMBERK



p/s : kepada peniaga2 di luar sana berhati2 ar bila mengambil duit dari pelanggan sebab kita xtau sapa pelanggan kita 2..



Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, 15 September 2011

Rokok!!!




Siapa yang hisap rokok
sila angkat kening???

kikiki

pada perempuan yang hisap rokok 2
berhenti ar..

lelaki isap rokok Jalal selalu ar nampak..
tapi bila perempuan yang hisap..

aduh!!!

kesian pun ada jugak
cepat-cepat jelah kawin habis cerita..



Jalal bukannya nak cerita pasal perempuan hisap rokok
mahupun bahayanya isap rokok

tapi nak kongsi dekat korang
makna di sebalik NAMA ROKOK

kepada perokok tegar msti korang dah taukan
kalau xtau korang xpayah jadi perokok ar..

korang pegi main congkak jelah..kikiki



1.  Winston
Wa Ingat Nak Stim Takut Orang Nampak



2.  DUNHILL
Dunia Umpama Neraka Hidup Ibarat Layang-Layang

3.  Marlboro
Manusia Akan Ramai Lagi Bila Orang Rogol Orang

4.  PALLMALL
Peluk Abang Lama-Lama Membuat Adik Lemah Lesu

5.  CAMEL
Ciuman Aku Membuat Engkau Lena

6.  LM
Lelaki Macho,Lambat Mati,Lambat Mampos




korang dah tau sekarang???
mestilah dah tau sebab Jalal dah bgtau..kikiki

tapi kalau korang nak tau
makna-makna rokok lain

korang boleh tengok video dekat bawah ni..



p/s : kpd sesiapa yg baru2 nk belajar merokok 2...Jalal harp korang xpayah ar nk ngade2 belajar hisap rokok..


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, 14 September 2011

wordless wednesday #1

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, 12 September 2011

Cukai Perkhidmatan Prabayar 6% Ditangguhkan



KUALA LUMPUR: Syarikat telekomunikasi (TELCO) bersetuju menangguhkan kutipan cukai perkhidmatan enam peratus daripada pengguna prabayar sehingga perbincangan semula dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata antara cadangan yang dibincangkan bersama TELCO adalah caj enam peratus itu hanya dikenakan kepada pengguna yang membeli pek permulaan prabayar.

“Setakat ini, itu saja yang kita boleh beritahu.
"Kerajaan akan mengambil kira sumbangan RM6 bilion oleh TELCO kepada sumber pendapatan negara dari 1998 hingga kini sebelum membuat sebarang keputusan," katanya pada sidang media selepas mesyuarat bersama TELCO, di Angkasapuri, di sini, sebentar tadi.

Hadir sama, wakil dari Celcom Axiata Berhad (Celcom), DiGi Telecommunications Sdn Bhd (DiGiTel), Maxis Berhad, dan UMOBILE Sdn Bhd (U Mobile).

Minggu lalu, TELCO mengumumkan mereka akan mula mengutip cukai perkhidmatan enam peratus untuk perkhidmatan prabayar Khamis ini.




sumber dari Berita Harian






Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Cara Baru "Sharing Dot Dot"



Hari ni Jalal belajar 
"Sharing Data" menggunakan "Network Cable"

korang tau x apa 2 "network cable"
tengok jelah gambar ni


dengar macam senang
tapi bila buat dalam amali..
tunggang langgang

mana xnya.
selalunya kalau nak sharing data 
guna "bluetooth" ataupun "pendrive" je..

selalunya "network cable" guna tok komputer je kan...
tapi disebabkan kepala budak kelas Jalal gila-gila

diorang telah meng"inovasi"kan 
untuk digunakan oleh manusia untuk berkongsi data..

xpecaya???
tengok ar gambar bawah ni
|
|
|
|

nampak 2???
diaorang bukan robot..
tapi manusia betol

diaorng tengah berkongsi data KENTUT..
kikiki..

Harap sapa yang terlibat xmarah k...
ni hanyalah gurauan sahaja..

kalau korang marah pun ada aku kesah!!!..kikiki


p/s : sesiapa yang berminat boleh buat tempahan d bhgian komen k..kikiki



Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--