--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Monday, 31 October 2011

Tarikh-Tarikh Cantik Tahun 2011




Assalamualaikum

korang tau x tarikh hari ni???

orang cakap kalau kita lupa hari atau tarikh 
umpama kita melupakan Ibu Bapa kita

tarikh hari ini adalah yang ke 3 cantik 
pada tahun 2011 ni

Kenapa???

yelah sebab tarikh hari ni
1.11.11

korang perasan x???

no yang cantik yang pertama pada tahun ni adalah
1.1.11

yang kedua pula pada
11.1.11

yang ketiga adalah hari ini iaitu
1.11.11

dan yang terakhir adalah yang paling cantik iaitu
11.11.11

selain 2 ade yang cantik juga iaitu pada
20.11.2011
dan 
9.10.11

Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k   
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Korang Ping Blog Dekat Mane???





Assalamualaikum

korang tau x apa 2 ping???


bukan ping pong k..
kikiki

mesti korang taukan ping 2 ape
kalau xtau buat-buat tau jelah ea..
kikiki

korang selalu ping blog 
korang dekat mane???

korang nak tau Jalal selalu 
ping blog dekat mane???

Jalal selalunya ping blog Jalal dekat 



untuk yang buat bisnes ping blog 
ni memang penting ar 
sebab nak promote blog dia supaya 
ramai orang datang blog dia

blog Jalal ni untuk suka-suka je 
jadi xperlu ar banyak tempat nak ping
sekadar orang tau blog Jalal pun cukup ar...
kikiki


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k    
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, 30 October 2011

Hari Inovasi JKE 2011




poster 1 hari inovasi

Assalamualaikum

hari ni Jalal nak kongsi dengan korang
gambar-gambar semasa 
Hari Inovasi 

yang diadakan di 
Politeknik Merlimau
pada 12-13/10/2011

kalau korang xsuka xpe
Jalal xpaksa pun

korang layan jelah 
gambar-gambar dekat bawah ni k



poster 2 hari inovasi

poster 3 hari inovasi
































budak-budak yang memenangi hadiah 
 Hari Inovasi



saya menang moto...kikiki



Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k   
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, 29 October 2011

Assignment B.I




Assalamualaikum

kenapa dengan assignment bi??? 

sebabnya kitaorang kena buat 1 video

masa sem lepas (sem 5)
kteorang kena buat 1 video bebas
xkesah video pape asalkan ade pengajarannya..

masa sem ni (sem 6)
kteorng dapat lecturer yang sama iaitu
MISS FATHILAH

so Jalal dah agak dah dari mula 
ni mesti miss akan suruh buat video..

betol tekaan Jalal
miss suruh keteorang buat video mengenai
Good n Bad Interview

korang nak tengok x video 2??
dekat bawah ni ade video 2
kalau internet korang slow xdpt ar Jalal nk tolong k...kikiki


Video Sem 5
Title : Moneyz...
video


Video Sem 6
Title : Good And Bad Interview video

korang dapat tengok x???

sapa yang xdpt tengok 2
rugi korang..kikiki

sapa yg dapat tengok 2
amacam best x???
kikiki

kteorg edit pakai Moviemaker je...
nak guna yang lain xpandai..

harap korang xbosan tengok video 2 k..kikiki


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, 27 October 2011

Maaf Kawan-Kawan




Assalamualaikum

Kenal Jalal lagi x???

kikiki

Jalal nak mintak maaf ni
ada sapa-sapa nak bagi x???
kikiki

kenapa???

yelah sebab Jalal dah lama xupdate blog ni

ramai kawan-kawan Jalal tanya 
nape dah xupdate???

DAH BOSAN KE NAK BLOGGING???

Ops!!!!!!

Jalal bukan jenis macam 2 k..
Jalal bukan xnak update

Tapi Jalal bz sikit ar
semenjak, 2 menjak, 3 menjak ni
kikiki


Jalal dah buat muka comel ni..
comel x???

kikiki

Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, 11 October 2011

wordless wednesday #3





Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, 10 October 2011

Bahaya Perompak Di Mesin ATM



Assalamualaikum

korang pernah gne mesin ATM???
mesti pernahkan


pernah kena rompak dekat ATM???
mintak di jauhkan ar ea...

Jalal kali ni nak ajar korang sekiranya
korang kena rompak ketika di mesin ATM

korang boleh panggil POLIS
dengan cara senyap

macam mane????

mula-mula korang masukkan ar kad bank korang macam biasa
kemudian korang masukkan no pin korang secara terbalik



contohnya jika no Pin korang adalah 112233
 jadi korang masukkan nombor secara terbalik iaitu 332211

 Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut 
adalah nombor yang diterbalikkan 
daripada nombor yang sebenarnya 

Mesin ATM tetap mengeluarkan duit seperti biasa 
tapi apa yang kita tidak ketahui

 pihak Bank dengan segera akan menghantar
 pihak berkuasa (Polis) kepada anda.


kaedah ini jarang diguna disebabkan 
ramai orang tidak mengetahui akan 
kewujudan sistem yang seumpama ini.

Jalal xpernah cuba lagi...
jika korang xpercaya bolehlah cuba k..

Jalal pun baru tau ni

Info : Facebook

Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, 6 October 2011

GIVE AWAY DARI SELAMBERK



Assalamuaikum

kawan Jalal ada buat 1 give away
dia suruh teka gambar tersembunyi...

kalau korang berminat boleh klik dekat bawah ni

korang tengok dekat gambar atas jumpa x jawapannya???

kalau korang xjumpa
dekat bawah nilah jawapannya
ada kucing dekat situ


untuk gambar ke kedua xjumpa ar 
sebab gambar dia kecik sangat
dah zoom pun pecah...

Jalal pun ada gambar yang tersembunyi 
tapi ni untuk suka2 je...

1.
cari gambar katak


2.
cari gambar kucing

kalau korang xnampak bolah klik dekat gambar 2
untuk nmpak lebih jelas k


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--