--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Monday, 12 August 2013

Kasut Tumit Tinggi Pelik





Assalamualaikum
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Korang Layan ar Gambar2 
Kasut Tumit Tinggi yg Pelik2 ni
Kikiki

sesuai tok kaki pemburu kalau nmpk tupai boleh lestik trus...kikiki

khas utk bini yg lelaki selalu hilang je...kikiki


ni bukan tok dipakai tpi tok dipandu..kikiki



jika korang teringgin nk main gelongsor tpi usia dh tua korng mmng sesuai pkai ksut ni..huhu



kalau korang selalu kene buli je try ar pkai yg ni...kikiki



ni xsesuai pkai time bulan pose..huhu



sesuai tok pencinta haiwan terutama haiwan air



no komen...kikiki




ni untuk peminat kereta sahaja




teringin nk pegi legoland...try ar pakai ksut ni..kikiki
\


selalau lambat pegi kerja kerana jem...try pakai ksut ni...hanya berlari sahaja ketmpt krje..kikiki



bentuk apa ni ek???kikiki



suka menyelam n suka bergaya...nilah kasutnya...kikiki




p/s : kasut tumit tinggi membuatkan payudara kendur...betol ke bohong????

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, 25 July 2013

Sentiasa Bersyukur





Assalamualaikum

Lama rasanye xbkk blog ni..
Masa nk bkk pon td lupa paswood
kikiki



Sebelum terlupa
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 
Kepada Blogger2 smua



Dah nak raya ni pasti smua orang dh start bershopping tok rayakn
Nak baju baru,
Nak hanpon baru,
Nak perabot baru,
Nak kereta baru,
Nak BINI baru,
dan banyak lagi ar yg baru...



Cuba korng tengok ea
kereta smua sama je ade 5 tayar termasuk tayar spare dan ada stareng,
moto smua sama ade 2 tayar dan ade handel,
hanpon smua sama blh kol n masej,
baju semua sama ade 2 lubang tok masuk tangan,
seluar semua sama ade 2 lubang tok masuk kaki



Tapi terdapat pelbagai jenis bentuk bagi smua 2...
Harga juga mempengaruhi smua 2..



Kita akan menjadi riak dan takabbur jika barang yang kita ade 2 lebih dari orng lain
Allah paling benci orng yg riak..
Biarlah bersedehana asalkan kita tidak riak



Ingatlah dunia ini sementara
Apa yang kita ade skrg smua adalah sementara



p/s : bersyukur ar dengan ape yang kita ade skrg. buat ar sesuatu hanya kerana Allah. moga ape yg kita lakukan dapat berkat dari Allah

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, 29 October 2012

MUFLIS MUDA....







ASSALAMUALAUKUM


Pelikkan dengan tajuk yang Jalal tulis 2...
tapi sebenarnya dah x pelik dah

Jalal dapat idea nak tulis tajuk ni sebab 
ade sorang akak dekat tempat kerje ni berbual pasal muflis ni..

tu yang dapat idea nak tulis tajuk ni...
kikikiki

Korang mesti nak taukan nape muda-muda dah muflis????


Sebab utamanye adelah mahukan hidup MEWAH 
tapi sayang sebaliknye berlaku...

Yelah pantang tengok orang lebih daripadanye mesti dia pon nak jugak
sebagai contoh

Orang ade kereta kita pon nak jugak
Orang ade handset mahal kita pon nak jugak...
Orang nak pinjam duit kita pon nak jugak..

Untuk mengelakkan diri kita daripada MUFLIS adalah
kita elakkan dari BERHUTANG...



1 . HUTANG UNTUK BERNIAGA


Tapi ade jugak yang pinjam duit untuk memulakan perniagaan 
tapi malangnye perniagaan tersebut x jadi ape yang kita harapkan...




Tak salah kalau kita nak berniaga 
tapi pastikan kata tahu dahulu selok belok dalam perniagaan ni..
 sebaik-baiknye berlajarlah dahulu dari orang lama
dalam kata lain jadilah KULI dahulu...




2 . HUTANG KERETA

Jika kita nak pakai kereta dan terpaksa berhutang
pastikan kita mampu untuk membayarnye..
 jangan ar kita gaji xsampai RM1000 tapi 
nak beli kereta yang bulan2 lebih dari Rm1000
habis korang nak makan ape???
makan kereta 2...kikiki




3 . HUTANG AH LONG

Elakkan diri kita dari meminjam AH LONG

KENAPA???

Jalal bagi contoh ea jika kita pinjam RM1 
tapi dalam masa 1 bulan sahaja pinjaman kita boleh jadi RM1000
sebab dikira dengan bunga,daun,akar dll
sampai dah dapat cucu pon hutang yg RM1 xhabis-habis lagi...kikiki




4 . HUTANG KAD KREDIT

Ramai muda-mudi sekarang ni lagi suka menggunakan kad kredit
alasanye adelah tidak perlu membawa duit yang banyak-banyak 
untuk elakkan kene curi memang betol 2...
Tapi masalahnye ade sesetengah orang xboleh pegang duit banyak-banyak
nanti pasti akan habis terutama kaum hawa...
Jika korang jenis macam itu elakkan daripada memakai kad kredit



Banyak lagi punca-punca kita boleh jadi muflis
tapi Jalal tulis sebahagian je..



p/s : jika kita nak berhutang ikutlah kemampuan kita..
pepatah cakap "ukurlah baju ikut badan sendiri"



Kalau korang suka dengan post ni jangan lupa like n share k
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, 24 October 2012

Kembali Semula Dalam Dunia Blogger





ASSALAMUALAIKUM....



Aduh rasa lama sungguh x update pape dekat blog ni...
bila bukak je mood nak update 2 hilang...

kikiki





Ade sape2 lagi x yang masih kenal dekat Jalal ni...
xpelah mesti ingat Jalal ni budak baru ni dalam dunia blogger...
mane xnye dah berapa bulan dh x bukak dekat blog ni...
komen pon Jalal xbalas...

kikiki



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, 23 January 2012

Marilah Umat Islam Seluruh Dunia Bangkit Menegakkan Syariat Islam



Assalamualaikum


tahukah anda
Umat Islam pernah menjadi pemimpin dunia 
pada satu masa dahulu, 
selama 1300 tahun di bawah negara yang 
bergelar Daulah Khilafah. 


Daulah Khilafah ini telah dipimpin oleh 
para Khulafa’ Ar-Rasyidin, 
para Khalifah ‘Abbasiyyah, 
Umayyah, dan ‘Uthmaniyyah. 

Mustafa Kamal la’natullah ‘alaih


Daulah Khilafah ini telah dihancurkan
 pada tahun 1924 oleh pengkhianat 
Mustafa Kamal la’natullah ‘alaih 
dengan bantuan penjajah kuffar British
 dan pemberontak raja Arab Saudi. 


Mulai daripada tanggal keruntuhan Daulah Khilafah itulah,
 umat Islam dipecahkan menjadi 
57 buah negara yang kecil dan 
dihadiahkan kemerdekaan yang palsu 
sehingga masing-masing berbangga 
dengan negara mereka yang kecil dan lemah. 


Ketika umat Islam telah hilang kesatuan 
mereka itulah kuffar menceroboh masuk ke 
tanah Palestin, Iraq, Afghanistan, Kashmir dan 
banyak lagi tempat kerana mereka tahu 
bahawa kaum muslimin tidak akan pernah 
membantu antara satu sama lain. 

Kerana apa? 

Kerana mereka telah hilangnya 
kepimpinan tertinggi Islam, iaitu Daulah Khilafah. 


Daulah Khilafah
Sebuah Negara yang akan menerapkan
 hukum-hukum serta undang-undang Islam, 
dan bukan lagi demokrasi, 
sebuah negara yang akan melindungi harta, 
darah, dan nyawa umat Islam! 


Sudah tiba masanya umat Islam menggiatkan 
da'wah agar dapat meraih amalan dan kepimpinan tertinggi! 


Sampai bilakah umat Islam akan terus tertindas?
 Sampai umat Islam bangkit, 
untuk berjuang bersama-sama menegakkan 
kepimpinan tertinggi umat Islam, 
iaitu Daulah Khilafah yang akan menerapkan syariat Islam. 



AllahuAkbar!


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--