--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Monday, 14 November 2011

Doakan Jalal ea Kawan-Kawan




Assalamualaikum

minggu ni merupakan 
minggu permulaan FINAL TEST 
untuk sem ni

sem ni merupakan sem yang terakhir (sem 6) 
setelah 3 tahun Jalal menimba Ilmu di 
POLITEKNIK MERLIMAU MELAKA

Jalal harap sangat-sangat dapat 
membawa pulang segulung Diploma


Jalal mula start exam pada 16/11 
dengan subjek IC DESIGN

Jalal  mengambil kesempatan ini untuk 
MEMOHON MAAF 
jika selama ni Jalal ade terkasar bahasa 
ataupun ada antara post2 Jalal membuatkan korang terasa


Jalal juga mendoakan semoga kawan2 Jalal 
akan lulus dengan cemerlangnya dan 
harap korang dapat mendoakan Jalal 
berjaya dalam peperiksaan akhir ni 

mendapat segulung Diploma

Amin...

buat sementara ni Jalal xdapat ar nak on9 
nak study tok final ni...

t jika umur panjang lepas habis last paper 
kita jumpa lagi...kikiki


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, 12 November 2011

Tragedi Pada Tarikh Cantik




Assalamualaikum

semalam merupakan tarikh yang cantikkan 
11.11.11

pada tahun lepas pun ada tarikh yang cantik 
10.10.10

pada tarikh yang cantik ni ramai yang memilih untuk 
melansungkan perkahwinan dan macam2 lagi

tapi pada tarikh ni juga telah terjadinya 
tragedi yang sangat menyedihkan

korang ingat lagi x apa terjadi pada 10.10.10 tahun lepas
12 maut dalam kemalangan melibatkan bas,van dan kereta



tahun ni pada tarikh 11.11.11
telah berlakunya 1 kemalangan dan 4 orang maut 
melibatkan treler dan bas


takziah kepada keluarga mangsa
sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah

semoga pada tahun hadapan pada 12.12.12 
tidak berlakunya kemalangan yang meragut nyawa

jadi hati-hatilah kita semua semasa memandu 
ingatlah orang yang tersayang


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, 11 November 2011

Baik Punya Nombor #2



Assalamualaikum

oleh kerana hari ni tarikh cantik 
11.11.11
Jalal pun nak kongsi dengan korang no cantik 
yang terhasil dari blog Jalal ni

sebelum ni Jalal ade post 
yang pageview Jalal 1111

korang klik dekat bawah ni

hari ni page view Jalal cantik juga
5555
nasib baik smpat printscrn td..kikiki


sebelum ni xsmpat nak printscn..
dah sampai 5555 bru dapat semula...
kikiki


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Happy Birthday JALAL!!!



Assalamualaikum

cantik tarikh hari nikan
11.11.11

tapi hari ni bukanlah hari jadi Jalal
hari jadi Jalal 2 hari lepas

2 hari lepas genaplah Jalal 
berumur 21 tahun..kikiki

lepas ni dah boleh pergi
mengundilahkan


tarikh lahir Jalal adalah paling istimewa bagi Jalal

nak tau kenapa???

kerana tarikh lahir Jalal 
sama dengan mak Jalal..

dalam adik beradik Jalal 
Jalal sorang je yang sama tarikh lahir dengan mak Jalal

lagi yang sama Jalal dengan mak Jalal 
adalah taik lalat kteorang sama dekat PP..
kikiki

selain 2 tarikh lahir Jalal sama dengan 
kawan Jalal iaitu Izwan Hafiz

jadi kalau dia nak bling telur dekat Jalal...
mesti ar dia pun kne sekali..kikiki


pengalaman paling teruk 
adalah time Form 5

kenapa???

Jalal kena berpuluh telur oleh 
pembaling telur handalan dunia..kikiki

1 taman Jalal lari akhirnya kena juga..
Apa pun x boleh

ni ar gambar lepas kena bling telur
peace LOL!!

pengalaman lain adalah 
dalam 1 tahun kena 2 kali baling telur
sebabnya salah tarikh...kikiki


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, 5 November 2011

Salam Aidil Adha Dan Selamat Menjalani Ibadah Korban


Assalamulaikum

Salam Aidil Adha Dan Selamat Menjalani Ibadah Korban
Maaf Zahir & Batin

Sabda Rasulullah SAW kepada Sayyidatina Fatimah:

Maksudnya: 
"Hai Fatimah,berdirilah di sisi korbanmu dan saksikanlah ia, sesungguhnya titisan darahnya yang pertama itu pengampunan bagimu atas dosa-dosamu yang telah lalu". 
(Hadis riwayat al-Bazzar dan Ibnu Hibban)

 Amin.. 
moga amalan kita diterima olehnya..

Jalal hari ni nk kongsi dengan korang gambar-gambar 
semasa mengorbankan seekor lembu 




















Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sehari Sebelum Raya Haji


Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Aidiladha
kepada semua blogger2

hari ni Jalal nak kongsi dengan korang 
gambar-gambar apa yang terjadi semalam...
kikiki

xde gambar pape pun 
cuma gambar kawan-kawan Jalal yang gila + mereng je














semalam Jalal pg ar umah member Jalal
tengok-tengok dia tengah turun enjin kereta..
kusyuk betol dia buat kerja..

tapi nak buat kerja 2 mesti ar memakai alat keselamatan..
tengok ar betol-betol dia utamakan keselamatan..
kikiki



lepas dah penat bt kerja..
kteorang lepak ar 
sambil buat kerja gila...
tengok jelah gambar dekat bawah ni












yang sorg ni dari awal Jalal lepak sampai nak balik xhbs-hbis pomen moto dia...
ape dia buat pun xtau

bukak exzos lps 2 pasang balik
lps 2
bukak exzos lps 2 pasang balik..

APA PUN TAK BOLEH

kikiki


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, 4 November 2011

Tandas Awam yang APTB




Assalamualaikum

sebelum masuk tandas korang jangan lupa 
baca doa masuk tandas tau


korang selalu x pergi tandas awam???

kalau korang tengah shopping tiba-tiba nak terkeluar
terpaksa carik tandas awam jugakkan...

tapi korang pernah jumpa x tandas awam yang APTB

apa APBT????

APTB adalah  nama singkatan bagi
Apa Pun Tak Boleh

Jalal selalu jugak ar pergi tandas awam ni
lagi-lagi lepas tengok wayang

tapi Jalal nak kongsi dengan korang 
2 tandas yang berlainan lokasi
yang APBT bila korang tengok


1.

sesiapa yang suka bergayut dengan awek 2 
boleh ar kol awek korang semasa tengah membuang..

kenapa???

sebabnya kalau bateri korang kong 
korang boleh ar cas phone korang semasa bergayut...
cuma plug dia tinggi skit ar..kikiki


2.



tandas yang ni lagi ar 
teruk + serabut

kenapa???

yelah dia suruh kita 
pam tandas selepas digunakan

tapi tali tok flush pun xde..
lagi teruk xde penyambungan air lansung ke tangki tersebut...

APTB ar tandas awam ni

kikiki


tapi korang ade perasan x kadang-kadang 
ade tandas yang ade letak pantun untuk pengguna tandas 

xpernah jumpa???

korang tengok ar gambar-gambar dekat bawah ni k








Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--