--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Thursday, 22 December 2011

No Plat Kereta Di Malaysia



Assalamualaikum

korang tau x apa no plat yang 
paling terbaru sekarang???

mesti korang tak taukan...
kalau korang tau pun no plat untuk negeri korang je
negeri lain korang xtaukan...

so Jalal nak kongsi dengan korang 
no plat kenderaan di Malaysia
yang terbaru di semua negeri

|
|
|

Perak 
AHT


Selangor 
BLM


Pahang 
CCX


Kelantan 
DBX


Johor 
JNG


Kedah 
KDC


Langkawi
 KV150xD


Labuan 
LD


Melaka 
MCD


N Sembilan 
NCP


Pulau Pinang 
PKK


Kuching 
QAA4xxA

Sri Aman 
QBB

K Samarahan 
QCC

Limbang 
QLA

Miri 
QMS

Kapit 
QP

Sarikei 
QRG

Sibu 
QAA1xxxA

Bintulu 
QTJ


Perlis 
RJ


Kota Kinabalu 
SAB2xxxH

Beaufort 
SB4xxxB

Lahad Datu 
SD4xxxH

Kudat 
SK1xxxA

Sandakan 
SS7xxxP

Tawau 
ST8xxR

Keningau 
SU5xxB


Terengganu 
TBE

Kuala Lumpur 
WWD


nampaknya Kuala Lumpur masih mendahului 
yang lain nampaknya

Johor tempat kedua dan Selangor ketiga 
dengan perbezaan 2 huruf..

agak2 korangkan 
Kuala Lumpur lps dah WYY 
apa seterusnya ek???

adakah WAA1111A,
WAAA1111 atau
KL xkan keluarkan kereta lagi...

apa-apa pun tnggu dan lihat jelah...
kikiki


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--