--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Monday, 23 January 2012

Marilah Umat Islam Seluruh Dunia Bangkit Menegakkan Syariat Islam



Assalamualaikum


tahukah anda
Umat Islam pernah menjadi pemimpin dunia 
pada satu masa dahulu, 
selama 1300 tahun di bawah negara yang 
bergelar Daulah Khilafah. 


Daulah Khilafah ini telah dipimpin oleh 
para Khulafa’ Ar-Rasyidin, 
para Khalifah ‘Abbasiyyah, 
Umayyah, dan ‘Uthmaniyyah. 

Mustafa Kamal la’natullah ‘alaih


Daulah Khilafah ini telah dihancurkan
 pada tahun 1924 oleh pengkhianat 
Mustafa Kamal la’natullah ‘alaih 
dengan bantuan penjajah kuffar British
 dan pemberontak raja Arab Saudi. 


Mulai daripada tanggal keruntuhan Daulah Khilafah itulah,
 umat Islam dipecahkan menjadi 
57 buah negara yang kecil dan 
dihadiahkan kemerdekaan yang palsu 
sehingga masing-masing berbangga 
dengan negara mereka yang kecil dan lemah. 


Ketika umat Islam telah hilang kesatuan 
mereka itulah kuffar menceroboh masuk ke 
tanah Palestin, Iraq, Afghanistan, Kashmir dan 
banyak lagi tempat kerana mereka tahu 
bahawa kaum muslimin tidak akan pernah 
membantu antara satu sama lain. 

Kerana apa? 

Kerana mereka telah hilangnya 
kepimpinan tertinggi Islam, iaitu Daulah Khilafah. 


Daulah Khilafah
Sebuah Negara yang akan menerapkan
 hukum-hukum serta undang-undang Islam, 
dan bukan lagi demokrasi, 
sebuah negara yang akan melindungi harta, 
darah, dan nyawa umat Islam! 


Sudah tiba masanya umat Islam menggiatkan 
da'wah agar dapat meraih amalan dan kepimpinan tertinggi! 


Sampai bilakah umat Islam akan terus tertindas?
 Sampai umat Islam bangkit, 
untuk berjuang bersama-sama menegakkan 
kepimpinan tertinggi umat Islam, 
iaitu Daulah Khilafah yang akan menerapkan syariat Islam. 



AllahuAkbar!


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

  1. Allahuakbar!

    Jalal..follow again blog ila guna google account..cemuih ila sysah sangat nak keep berurusan ngan bradpit nih..hehe..jalal..meh tinggalkan link kat page ila..wajib tau!
    senang sikit ila nak mai jalan2 kat sini..

    http://mshiddenname.blogspot.com/2012/03/entry-melekat.html

    happy blogging..

    ReplyDelete
  2. Falsafah (prinsip) kebangkitan yang hakiki adalah sebuah mabda' (ideologi) yang mengga­bungkan fikroh dan thoriqoh secara terpadu. Idiologi tersebut adalah Islam. Sebab, Islam adalah sebuah aqidah yang memancarkan sebuah sistem untuk mengatur seluruh urusan negara dan umat, dan mampu memecahkan seluruh masalah kehidupan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--