--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Thursday, 25 July 2013

Sentiasa Bersyukur





Assalamualaikum

Lama rasanye xbkk blog ni..
Masa nk bkk pon td lupa paswood
kikiki



Sebelum terlupa
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 
Kepada Blogger2 smua



Dah nak raya ni pasti smua orang dh start bershopping tok rayakn
Nak baju baru,
Nak hanpon baru,
Nak perabot baru,
Nak kereta baru,
Nak BINI baru,
dan banyak lagi ar yg baru...



Cuba korng tengok ea
kereta smua sama je ade 5 tayar termasuk tayar spare dan ada stareng,
moto smua sama ade 2 tayar dan ade handel,
hanpon smua sama blh kol n masej,
baju semua sama ade 2 lubang tok masuk tangan,
seluar semua sama ade 2 lubang tok masuk kaki



Tapi terdapat pelbagai jenis bentuk bagi smua 2...
Harga juga mempengaruhi smua 2..



Kita akan menjadi riak dan takabbur jika barang yang kita ade 2 lebih dari orng lain
Allah paling benci orng yg riak..
Biarlah bersedehana asalkan kita tidak riak



Ingatlah dunia ini sementara
Apa yang kita ade skrg smua adalah sementara



p/s : bersyukur ar dengan ape yang kita ade skrg. buat ar sesuatu hanya kerana Allah. moga ape yg kita lakukan dapat berkat dari Allah

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--