--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Sunday, 4 September 2011

Maaf Zahir je???




korang semua  dah mintak maaf blom???
yelah time raya ar korang semua nak mintak maafkan ..
hari lain korang malu nak mintak maaf..
masing-masing EGO..

tapi sekarang ni ramai jalal tengok mintak maaf zahir je..
batinnya xmintak maaf pun..
korang ingat maaf batin tok suami isteri ke???
silap besar korang!!!

kalau suami isteri 2 xpayah mintak maaf batin
sebab 2 suka sama suka..kikiki

korang tahu zahir 2 luaran dan batin 2 dalaman..
jadi batin ar paling penting yang kita kena mintak maaf..

KENAPA???

sebab kita xtau dengan kata-kata yang kita cakapkan 
walaupun korang bergurau manelah tau telah melukakan hati kawan korang..

sakit zahir kita boleh nampak..
sakit batin???
korang nampak???
xkan..
hanya Allah sahaja yang tahu..

jalal nak ingatkan dekat korang semua 
kalau nak mintak maaf 2 biarlah ikhlas 
jangan hanya mulut je cakap maaf..
tapi hati???

tapi di warga Indonesia dia mintak maaf Lahir & Batin
aku tau ar sebab tempat aku kerja dulu ade orang Indonesia...


p/s : so kalau nak mintak maaf 2 biarlah zahir dan batin...xpayah tunggu raya pun boleh mintak maafkan...hari2 boleh mintak maaf


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 comments:

  1. tu laaa... zaman sekarang mintak maaf zahir ja. hahah. malu nk sebut batin kot. haha

    ReplyDelete
  2. tapi orang suka main mainkan ayat batin tu. org fikir batin tu hubungan suami isteri..buat lucah plak. batin ni dalaman..means hati dan emosi kan :)

    ReplyDelete
  3. tau xpe..mmbr2 jalal pun sama je...diaorg ingt batin 2 mcm lucah je..nk maaf batin pun malu...bt salah batin xmalu plk ek...kikiki

    ReplyDelete
  4. ye kan jalal..betol gak..kekekk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--