--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Thursday, 8 September 2011

Mulut Ke Mulut..



gambar sekadar hiasan



Korang pernah cium mulut (comolot)???

kalau xpernah bagus ar..
sebab 2 bukan budaya kita
lagi-lagi yang belom kawin 2 
jangan ar cuba-cuba melakukannya

Jalal bukannya nak mengajar korang 
cara-cara comolot 

Tapi tentang bahayanya 
jika kita main cakap lepas jeeee....

Bak kata pepatah

KERANA PULUT SANTAN BINASA
KERANA MULUT BADAN MERASA

korang mesti taukn maksudnya

disebabkan mulut

ADIK BERADIK PUTUS SAUDARA

KAWAN JADI LAWAN

CIKGU KENE PUKUL

ORANG TUA KENA MAKI

JUTAWAN JADI FAKIR MISKIN

ORANG XSALAH KENA PENJARA

dan yang lagi teruk hingga sampai
BERBUNUHAN

terukkan manusia zaman sekarang
2 semua sebab mulut je..

jangan ar perasaan yang mengawal mulut kita
keranaa binasa akibatnya

biar otak yang mengawal mulut kita
supaya jika ingin berbicara kita berfikir dulu

kita manusia bukannya binatang
manusia ada otakkan 
so guna ar otak 2



lepas ni jika korang nak berbicara fikir dulu sebelum cakap
jangan main cakap lepas je..
jika xtau jangan buat-buat pandai pulak
sebaiknya DIAM shj..


p/s : bersyukurlah kita yang manusia normal boleh berbicara..jadi gunakan ar anugerah yg diberi sebaiknya..


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k  
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 comments:

  1. yang punca2 2 semua penah dengar..tapi yg CIKGU KENA PUKUL ade kew??haha

    ReplyDelete
  2. ade ar dlu...yg msk berita 2...mula2kan dia bertengkar dlu...lepas 2 dia pukul cikgu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--