--Yang Ni Pun Best Jugak--

--Kalau Suka Klik Je--

Monday, 26 December 2011

Petua Dapat Minyak Free Dekat Stesen Minyak


Assalamualaikum

rasanya Jalal dah lama xbagi petua ea...
sebelum ni Jalal ade post beberapa petua 
antaranya :-


hari ni Jalal nak kongsi dengan korang 1 petua
jadi kita ikut Petua JalalRet ni

Petua Dapat Minyak Free

korang ikut jelah step-step dekat bawah ni k...
lepas 2 try buat dekat setesen minyak berdekatan 


1. korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun… dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu… tak kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV sudah la…

2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jgn angkat nozel lagi.


3. kat pam tu kan ada dua punat2 utk nomor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu… kira mcm nak isi manual nyer harga la

4. korang tekan ‘clear’ – utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi


5. then korang tekan enter – 3x

6. then korang tekan ’0′ , ’0′, ’1′, ’0′, ’0′ (1.00 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka


7. pastu korang tekan enter – 3x sekali lagi

8. tekan butang clear – 2x


9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi

10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian…

11.tnggu sehingga supervisor petrol pam jumpa korang
“woi apa ko buat ni… main tekan-tekan ni… xde keje lain ker…!!!!”
so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan..


Kikikiki
 Ingat stesen minyak tu bapak korang punya ke nak murah2..
jangan marah ea...

Jalal gurau-gurau je..
Peace Yoooll!!!


Kalau korang suka post ni jgn lupa like n share k
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

--Kalau Suka Klik je--